Privatlivspolitik

Som dataansvarlig er jeg forpligtet til at indsamle og behandle en række personoplysninger om dig. Dette er lovbestemt i ”Psykologloven” og i ”Bekendtgørelse om ordnede optegnelser for psykologer”.

I forbindelse med undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som klient indsamler og behandler jeg en række personoplysninger, herunder generelle personoplysninger som navn, telefonnummer, e-mailadresse mv., men også personfølsomme oplysninger omkring dit helbred og de problemstillinger, du er i behandling for.

Ved første samtale giver du skriftligt samtykke til, at jeg må indsamle, behandle og opbevare personfølsomme oplysninger i forhold til samtaleforløb og journalføring.

Som autoriseret psykolog er jeg forpligtiget til at føre journal. Det vil sige, at efter vores konsultationer optegner dine symptomer, dit helbred og funktion, indholdet af vores samtaler, dine sociale forhold mv. Jeg optegner kun dét, der er relevant i forhold til din behandling. Du har ret til fuld indsigt i journalen, som ikke kan udleveres til andre uden dit samtykke. Jeg anvender et sikkerhedsgodkendt journalsystem og alle personlige data ligger på en krypteret server.

Jeg har tavshedspligt, og det er kun mig der har adgang til din journal. Jeg giver relevante oplysninger videre til din læge og andre, hvis du har givet aktuelt samtykke til det. Dit samtykke er frivilligt, og du kan til enhver tid trække det tilbage ved at henvende dig til mig. Du har ret til at få slettet, rettet eller ændret i dine persondata. Du har også ret til at få slettet andre persondata, f.eks. oplysninger indhentet fra andre instanser, korrespondance med andre instanser osv. ved forløbets afslutning. Der kan ikke slettes, rettes eller ændres i journalens psykologfaglige vurdering, men der kan naturligvis tilføjes kommentarer fra dig.

Ifølge lovgivningen (Sundhedslovens §15, jf. stk. 5 og BEK nr. 567 af 19/05/2017 §6) skal jeg som autoriseret psykolog opbevare din journal i mindst 5 år regnet fra tidspunktet for den senest foretagne optegnelse. Efter periodens udløb destrueres din journal automatisk i systemet og evt. fysiske eksemplarer destrueres via sikkerhedsmakulering.

Psykologer er både etisk og juridisk underlagt tavshedspligt. Psykologer tager tavshedspligten overordentligt alvorligt, fordi denne er hele grundlaget for at bedrive psykologpraksis. Jeg har dog en juridisk pligt til at bryde min tavshedspligt, hvis der er alvorlig risiko for, at du eller andre kommer til skade (Sundhedslovens § 41). Jeg har pligt til at underrette kommunen, hvis jeg er bekymret for et barns trivsel og udvikling (Serviceloven § 153).

Du har klageret. Og hvis du er utilfreds med, hvordan jeg håndterer dine oplysninger, kan du klage til Datatilsynet. Du kan ligeledes klage til Psykolognævnet, hvis du er utilfreds med indholdet i journalen.

Behandling af personoplysninger i forbindelse med journalarbejde sker i overensstemmelse med gældende lovgivning (Gældende sundhedslov og BEK nr. 567 af 19/05/2017), som bl.a. fastsætter rammerne for autorisations- og adgangsstyring og logning.

Cookiedeklaration